Frangelico
A Frangelico egy prémium olasz likőr, amit az észak-olaszországi piemonti régióban állítanak elő. Helyben termesztett mogyoróból készül, kávé-, kakaó- és vaníliapárlattal és kivonatokkal keverve. A Frangelico legnagyobb kincse az ellenállhatatlan mogyoró íze: ízletes élményt nyújt, amely elragadtatja az összes érzékszervet. Mérsékelt alkoholtartalmának és könnyű textúrájának köszönhetően tisztán vagy jégre öntve, de sokoldalúságából kifolyólag koktél alapanyagként is fogyasztható.
A legenda szerint Frangelico eredete több mint 300 évre nyúlik vissza, az észak-olaszországi piemonti keresztény szerzetesek korába, akik mogyoró felhasználásával párlatokat is készítettek. A Frangelico receptje is innen származik, neve pedig Fra’ Angelico, egy remete szerzetes nevéből ered, akiről úgy tartják, hogy a XVIII. században a piemonti dombokon élt.